De Klaane Prins - Taptoe's Erf

Afbeelding
date_range -
location_onArca Theater - Sint-Widostraat 4 - Gent

Figurentheater, Internationaal treffen in Gent

De stad Gent is in juni organisator van een internationaal treffen van steden met een hart voor figurentheater. Naar aanleiding daarvan speelt TAPTOE’s erf ‘De Klaane Prins’, een bewerking van het wereldberoemde sprookje van Antoine de Saint Exupéry.

Luk De Bruycker, die met zijn TAPTOE’s erf nog altijd resideert in de Abrahamstraat, nodigt de buurtbewoners uit om deze voorstelling gratis bij te wonen. Deze productie is toegankelijk voor iedereen met een jong hart.

'De Klaane Prins': over de voorstelling

Luk De Bruyker bewerkte het boekje en werkte samen met Agnese Meroni (van het befaamde Italiaans schimmen gezelschap Gioco Vita) en belichter Alain Ongenaet om een nieuwe versie te creëren.

Het werd een erg visuele productie met veel schimmenspel waarin Luk alle rollen voor zijn rekening neemt.

Voor het klankdecor koos Bart Beys voor de originele muziek van bij de creatie in 1978 van François Glorieux. ‘De Kleine Prins’ was in dat jaar de eerste professionele productie van het jonge Taptoegezelschap en ging in première in het kader van het Festival van Vlaanderen. Freek Neirynck die toen het stuk bewerkte kroop in de huid van de piloot.

De voorstelling duurt 50 min en is gratis voor buurtbewoners.
Vooraf inschrijven is verplicht.

Afbeelding
Luk DB

Luk ontvangt zijn toehoorders in zijn eigen klein planetarium en brengt het universum van de kleine Prins tot leven.
 

We gaan op bezoek bij de koning, de ijdeltuit, de zakenman, de dronkaard, de lantaarnopsteker en de aardrijkskundige. Op de planeet aarde ontmoeten we de slang en de vos.

Inschrijven

Geeft een verplicht veld aan

Contactgegevens

Adres

Deelnemers

Geef hieronder de namen in van de deelnemers.  Vergeet je eigen naam niet te toe te voegen wanneer je zelf wenst deel te nemen.

Namen van de in te schrijven personen