Boekvoorstelling 'Ook Wij. Vijftien Portretten over inclusie'

Afbeelding
date_range -
location_onBuurthuis Gelijkvloers

Wij… dat zijn Sofie De Schryver, Brent Basyn en buurtbewoner Lucas Van Hijfte. Er is al zoveel geschreven, verteld en gediscussieerd over inclusie maar één belangrijke stem ontbreekt nog al te vaak… die van hen! Drie krachtige jonge mensen hebben een droom, hun droom overstijgt hun beperking. Verhalen delen over inclusie, dat is hun plan.

Ze organiseerden zelf een project met de UGent en verzamelden 15 getuigenissen van jongvolwassenen met een brede waaier aan beperkingen over hun kijk op inclusie. Het zijn stuk voor stuk eerlijke inkijken in het leven van jonge mensen met veel ambities, dromen én hindernissen op hun pad. De stem voor inclusie is nog nooit zo rechtstreeks gebracht.

De getuigenissen werden door de 3 auteurs gewikt, gewogen en geanalyseerd. Er werd geschrapt en nieuw materiaal toegevoegd. De basistekst werd in handen gegeven van Leen De Coensel, orthopedagoog, met een passie voor schrijven. Ze vertaalde de teksten tot een leesbaar verhaal. Fotografen Filip Erkens en Geert Van Hijfte maakten de portretten.

'Ook Wij' uitgegeven bij Uitgeverij Garant is verkrijgbaar in de boekhandel of op ookwij.be

Die avond vertellen ze samen hoe hun boek tot stand is gekomen en waarom. Ze praten heel openhartig over hun leven. Prof. Elisabeth De Schauwer, verbonden aan de Vakgroep Orthopedagogiek van de UGent, zal hun verhaal extra kaderen.

De toegang is gratis, de locatie is toegankelijk. Graag vooraf inschrijven.

Inschrijven

Geeft een verplicht veld aan

Contactgegevens

Adres

Deelnemers

Geef hieronder de namen in van de deelnemers.  Vergeet je eigen naam niet te toe te voegen wanneer je zelf wenst deel te nemen.

Namen van de in te schrijven personen